skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

De vijf senioren houden het nog steeds bij de start om 9.00 uur voor een ritje van ongeveer 50 km. en vooral thuiskomen omstreeks 11.30 uur zodat ze mooi opgeblonken om 12.00 uur aan tafel kunnen verschijnen.

Heel belangrijk blijft de pauze halfweg de rit. Gedurende ongeveer een kwartier, genietend van de omgeving vanop een bank worden er hoogstaande gesprekken gevoerd. Het misleidende van de berichtgeving door de media en de inpakt hiervan op onze samenleving komen meermaals aan bod. Met kennis van zaken wordt er dan door die grijze hersenmassa ’s geoordeeld.

Er wordt vrij veel gebruik gemaakt van de fietsroutes met veel aandacht voor het natuurschoon. Zo werd op 21 juli onder meer door de bomen gefietst. 

Op 25 juli verkenden we de omstreken van Meldert. Gelukkig staat door de weersomstandigheden de mais meer dan twee kontjes hoog want bij het plassen kwam er bij iemand ook nog een andere behoefte waardoor de hoge mais gelukkig voldoende bescherming bood. Wellicht zal op die plaats de groei van de mais extra versterkt worden door de bijkomende meststoffen en zijn we door corona nu in bezit van een mondmasker dat ook voor andere doeleinden kan gebruikt worden om de rit min of meer zindelijk verder te kunnen zetten.

Bij het vijftal zijn er ook drie weermannen.

1 Augustus, zwaar bewolkt. Omstreeks 8.00 uur telefoon:

-De eerste weerman: er is 95% kans op regen. We zullen maar passen vandaag.

-De tweede weerman iets later. Vanaf 11.00 uur gaat het regenen dus maar thuis blijven.

-Nog iets later de derde weerman. Ik heb op de radar gekeken en die zegt dat het ten vroegste om 14.00 uur zal regenen dus we kunnen gerust fietsen.

– Iedereen opnieuw een telefoontje en om 9.00 uur werd er gewoon gestart voor een mooi ritje via de Begijnevijvers in Hechtel , door het bos naar het Fonteintje in Koersel en verder via Beringerheide naar huis.

Jammer genoeg zal Herman een tijdje niet meer kunnen fietsen. Bij werkzaamheden thuis is hij van de ladder gevallen en houdt er een spierscheur in een schouder aan over. Uiteraard missen we hem maar hij is een taaie en zal er gauw weer bij zijn.

Nu uitkijken naar volgende zondag. Hopelijk is het advies van de weermannen niet nodig.

Groeten.

Roger.

Back To Top