skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

De maand augustus, bijzonder nat, maar de zondagen voormiddag viel het gewoonlijk nogal mee.

Er werd gewoon iedere zondag gefietst. Vertrek 9.00 uur, terug thuis om 11.30 uur, Onderweg een pauze van ongeveer een kwartier met straffe verhalen en een afstand van ongeveer 50 km.

Op 15/8 wilden we op onze manier ook hulde brengen aan Jef Vandecruys net als de grote, snelle jongens maar met minder km.

Omdat in de vallei van de zwarte beek de ooievaar regelmatig gespot wordt werd dat onze bestemming omdat we die prachtige vogel ook wel eens in de vrije natuur wilden bewonderen.

Helaas hij liet zich niet zien. Zijn instinkt had hem blijkbaar ingegeven dat die oude rakkers hem al lang geen opdrachten meer bezorgden en dat er naar de toekomst hieraan niet veel zal veranderen. Waarom je als ooievaar dan nog laten bewonderen door mannen die je toch geen boodschap meer geven. Anders dan anders werd de rit afgerond aan de blokhut en al na één pint kreeg je de indruk dat sommigen van ons nog heel geregeld een boodschap deden aan de ooievaar….. of althans dit nog probeerden.

De eerste zondag van september niet zoals de anderen naar Scherpenheuvel maar wel naar de purpre heide. Op Tenhaagdoornheide waren de uitgestrekte heuvels super mooi beleed met helder bloeiende heide.

We waren danig in de ban dat we alle vijf spontaan, al fietsend, begonnen te zingen: IN DE STILLE KEMPEN OP DE PURPRE HEI…….Het klonk zelfs meerstemmig. Maar door het golvend parcoer stokten de hoge noten bij iedere bult die moest overwonnen worden. Maar we werden bewonderd door de andere heideliefhebbers. Sommigen wezen zelfs met ene vinger naar hun hoofd… wat dat betekende weet ik niet! Maar onze lieve vrouwke van Scherpenheuvel zal ons zeker beluisterd en vergeven hebben dat we niet naar de basiliek kwamen.

Het einde van september zal wel verstoord worden door afwezigheden omdat sommigen andere verplichtingen hebben. Een van de mannen gaat zelfs voor tien dagen naar Lourdes. Hij heeft belooft dat hij een dikke kaars gaat laten branden voor de zielenzaligheid van al de clubleden…… of dat veel gaat helpen valt echter sterk te betwijfelen!!

Roger.

Back To Top