skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zondag 8 mei, naast Moederdag een dag met twee gezichten.

We waren weer voltallig.

De rit ging via Terdolen en Siberië tot voorbij de Bullenschool in Gestel tot aan de prachtige vijver voor een heerlijke pauze.

Andermaal genieten van de ongerepte natuur en de nabijheid van een achtkoppig gezin eendjes dat reikhalzend hoopte op wat kruimeltjes.

Helaas de oude armoezaaiers van WTC Zolder hadden tot het laatste kruimeltje van hun energiekoeken zelf opgegeten. Voor de kleine schattige eendjes, hoe ze ook aandrongen, bleef er niets meer over.

De rit ging verder via het domein van Masy, de eerste eigenaar van de mijn van Zwartberg. Later werd het militair domein waardoor de natuur en aanplanting van exotische bomen goed bewaard zijn gebleven.

Om 11.30 uur arriveerden we aan de thuishaven  om onze moeders te vieren.

Het tweede gezicht van de dag was minder. Omdat de vrouw al twee dagen behoorlijk ziek was besloten we toch maar een COVID-19 test te doen in Beringen.

Maandag kregen we het resultaat: beiden positief. Dus minimum een week in afzondering en volgende zondag niet fietsen. Ik heb de fietsgezellen op de hoogte gebracht en aangeraden dit wat op te volgen voor hen zelf. Ikzelf heb maandag, voor ik de uitslag had, nog gauw een ritje gedaan en voel me als vanouds. Nu afwachten!

Groeten.

Roger

Back To Top