skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zaterdag 2 Juli 2022 : groep 2, rit 22

Dankzij corona is het al enkele jaren geleden dat we de Ronde van de Getestreek nog konden rijden, maar vandaag was het eindelijk weer zover.

We staan met 6 mannen en 1 vrouw klaar om naar de vertrekplaats Donk te rijden.

Onderweg aan de brug in Viversel staat Ria, volledig in ornaat, klaar om ons te vervoegen, zo is Hilda niet meer de enige vrouw in ons gezelschap.

In Donk beslissen de dames om de 50 km te rijden terwijl de heren de 70 km voor hun rekening nemen.

Het weer hebben we alleszins mee, en ook de rit is een echte meevaller.

We worden onderweg voorbijgereden door een groep waar de dames en heren samen rijden.  Tony krijgt dit in het snuitje en ziet dat de snelheid iets hoger ligt dan bij ons, dus hij besluit ons in de steek te laten en ander compagnons op te zoeken.

Doch de vriendschap is van korte duur, enkele kilometers later zien we hem plots onze richting uit komen rijden.

Zijn uitleg : “ik was mijn sensor verloren, ik ben op mijn stappen moeten terugkeren om hem te zoeken.”

Wat er juist gebeurd is zullen we nooit weten maar iets verder zien we dezelfde groep langs de kant van de weg staan.

Nu, Tony is niet de enigste die voor het vrouwelijk schoon valt, want als nog enkele leden, je gelooft het nooit, van dezelfde groep ons weer voorbijrijdt, zoeft Valére als een bliksemschicht naar, jawel, weer een vrouwelijke fietster.

Maar net zoals Tony is de lokroep van de beste wielerclub van het land te groot en laat hij zich na een tijdje terug uitzakken.

Voor we terug naar Zolder rijden gaan we nog even verpozen op een terras in Herk-de-stad en zo sluiten we een mooie rit en een gezellige fietsvoormiddag af met een verfrissend drankje.

Morgen rijden we een spiksplinternieuwe rit naar Westerlo, de verkenners waren in de wolken, dus morgen allemaal van de partij.

Tot morgen.

Joske Bruis

Back To Top