skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zondag 1 augustus 2021 : groep 2 – rit 29

1 augustus en we zijn bezig met de bekende Belgische kwakkelzomer.

De twijfel slaat toe, zal ik vertrekken of zal ik passen.  Het is bewolkt, het ziet er naar uit alsof het ieder moment kan gaan regenen.  De buienradar nog maar eens geraadpleegd, en hij verzekerd mij dat er voormiddag geen sprake is van regen.

Als ik in Zolder aankom ben ik aangenaam verrast van de opkomst, we zijn met 11.  Ze hadden wel allemaal dezelfde twijfel over het weer.   Gelukkig dat we doorgebeten hebben want we hebben tijdens onze rit geen last van “hemelwater”. 

De rit gaat naar Meerhout, we slalommen via kleine betonbaantjes tussen mooie boerderijen, gelegen tussen groene wei- en akkerlanden.  Hier en daar kan je nog de sporen zien van het overvloedige water dat afgelopen weken ons deel was. Met de regen op de achtergrond, die zachtjes tegen het vensterraam tikt, sluit ik mijn verslag voor vandaag af.

Tot zondag

Joske Bruis

Back To Top