skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zondag 19 juni 2022 : groep 2, rit 20

“Sjiek is miech dat”

Vandaag richting Opitter, er zijn een aantal aangekondigde afwezigen.   Valére, Ludo, Miel en Tony gaan in Oostenrijk stappen.

De rit even bekeken, ik zie dat de start van de rit voor mijn deur passeert, dus ik kan een uurtje langer tussen de lakens vertoeven.

Ik sta rustig op en kijk terloops naar ons whatsapp groepje, oei, Herman heeft nu ook prijs en is slachtoffer geworden van covid, Ingrid zit opnieuw met een verkoudheid.  Langs deze weg iedereen een spoedig herstel gewenst.

Maar dan zie ik nog een berichtje van de eega van Elie.  Bericht is midden in de nacht verstuurd, Elie is op de lappen en is niet bekwaam om de pedalen rond te krijgen dus ook hij geeft forfait.

Ondertussen is het al bijna half acht, dus ik moet alle zeilen bijzetten om nog op tijd in Zolder te geraken.

Met een rotvaart richting gemeentehuis waar ik om 07:55 u toekom.

En wat zie ik, een grote leegte op de parking.  Ik wacht nog even en daar komt Patrick aangefietst.  Het lijkt erop dat het vandaag een  tête-à-tête tussen ons wordt.

De buienradar voorspelt een regenbui rond 11:00 u dus ik stel voor om een aangepaste rit richting Meeuwen te rijden zodat we droog thuiskomen.  Patrick  is akkoord dus we toeren, in de tegenovergestelde richting van de donkere wolken, de zonnige morgen tegenmoet.

De wind is weer van de partij wat goed nieuws is voor onze conditie.

We komen voor de regen terug aan op het thuisfront, de rit was dan wel iets korter maar daarom niet minder plezant.

Ik hoop dat we volgende zondag gespaart blijven van zieken en drinkebroers.

Tot zondag.

Joske Bruis

Back To Top