skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zondag 25 april 2021 : groep 2 – rit 10

De groep wordt groter, doch de bubbels blijven nog steeds per 4.  Dus met 3 bubbels richting Wintershoven.  Beetje bewolkt, maar de grootste boosdoener was weer de wind.  We zijn nog maar net vertrokken en we komen de dames tegen.  Wij begroeten hun, vriendelijk zo als we zijn, maar opeens tumult.  Miel wordt dringend gevraagd bij de dames.  Een kans die Miel niet laat liggen en hij haast zicht met grote halen naar de noodlijdende dames.  Miel moet een beetje frunniken aan de remmen van de fiets van een dame in nood.

We kunnen onze rit hervatten, soms moeten we een echte  “Strade Bianche” rijden en de gevolgen laten zich dan ook raden.

“Plat” roept Tony, Miel had zijn rustige zondag wel anders voorgesteld.

Ingrid maakt gebruik van dit oponthoud om Leon erop attent te maken dat hij vanavond naar het programma “topdokters”  moet kijken.  Het gaat nl over een specialist die een oplossing heeft voor mannen die problemen hebben met hun “tingeling”.  Leon had een paar weken geleden grote interesse getoond toen Ingrid vertelde over de dokter in het hasseltse ziekenhuis.  En Leon had mij gevraagd om dit nog eens in het verslag te schrijven zodat hij het niet zou vergeten. Voila, bij deze !

Onderweg was het wat stilletjes dus ik heb het onderwerp “moto verkopen” tactvol in de groep gegooid.  Miel bijt onmiddellijk en Leon doen vrolijk mee.  Er is ondertussen een compromis gesloten, Leon zal Miel trakteren op een grote ijscreme, natuurlijk met slagroom om Miel zijn verlies toch enigszins te compenseren.

Ook Jef Broux zit met een probleem, doch dit moet niet operatief behandeld worden.

De batterijen van zijn GPS zijn leeg, en hij had ze nog maar net opgeladen.  Nadat we hem getroost hebben, en de band van Tony vervangen is,  kunnen we onze rit verderzetten.

Dankzij de verschillende stilstanden verkorten we de rit een beetje, zodat we het laatkomen een klein beetje binnen de perken kunnen houden.

Tijdens onze volgende rit mogen we terug samen rijden en zijn de bubbels verleden tijd.

Ons volgende rit komt er vroeger aan dan je denkt, zaterdag is het  1 mei en fietsen we naar Kotem.

Denk eraan we vertrekken dan om 08:30 u !!!!!!

Tot zaterdag.

Joske Bruis

Back To Top