skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zondag 4 september : groep 2/Dames, rit 34

We staan klaar in Zolder met 19 heidenen die vandaag een pelgrimstocht naar Scherpenheuvel op het programma hebben staan.

Een  bont gemengd gezelschap dat zowel uit vrouwen als mannen bestaat, jawel,  wij zijn niet de enigen die een zegening kunnen gebruiken.

Onze bedevaart leidt ons langs mooie wegen, en de Heer ziet dat het goed is, Hij laat de zon met zijn warme stralen onze weg verlichten.

In Scherpenheuvel is het even wachten op de geestelijke van dienst, hij is nog druk doende met het besprenkelen van een auto dat toebehoort aan een ander verloren schaap.

Dan zijn wij aan de beurt, de zielenhoeder prevelt enkele gebeden en dan worden we bevochtigd met gewijd water dat lustig in het rond wordt gesmeten.

Hier en daar zie ik plots een aureool verschijnen boven de hoofden van de aanwezigen clubleden.

En zo is het wonder geschied beste mensen, zijn we nog vertrokken met gewone stervelingen dan zijn we nu in het gezelschap van Heilige Gerda, Heilige Annie, Heilige Hilda, Heilige Valére, Heilige Ludo, Heilige Miel, Heilige Leon, Heilige Elie en de rest van de nonnen en paters.

Om even te bekomen gaan we een drankje nuttigen in een plaatselijke  etablissement, waar niet alleen de koffie wordt gesmaakt maar ook het bijhorende glaasje met sterke drank wordt met veel enthousiasme  achterover gekapt.

Gezegend en wel vangen wij de terugtocht aan, de omstaanders zien ons van ver komen met die lichtkrans boven onze hoofden.

Eerbiedig en onderdanig arriveren wij terug thuis waar ik onmiddellijk voor de spiegel ga kijken of mijn heiligenkrans nog boven mijn hoofd zweeft.

Verdorie, niets meer van te zien, het moet dan toch de reflectie van de zon zijn geweest op mijn weelderige haardos.

Dus geen Heilig Joske maar wel een content Joske na zo’n plezante rit.

Tot zondag.

Joske Bruis

Back To Top