skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zondag 8 augustus 2021 : groep 2, Dames – rit 31

17 Juni 2018 !

Ongeloof, verbijstering alom, het nieuws verspreid zich als een lopend vuurtje binnen onze club.

Jef Vandecruys heeft de strijd tegen een vreselijke ziekte verloren en is op 70 jarige leeftijd overleden .

Jef was een drijvende kracht in onze club, en bovenal een geweldige en hulpvaardige man die vele van ons wist te inspireren en nooit om een grap verlegen zat.

Vele herinneren hem als niet alleen als een fantastische mens maar ook zijn gave om wegen in en ver buiten onze provincie volledig van buiten te kennen was fenomenaal.  In een tijd dat de GPS nog niet bestond was dit een uitgesproken luxe om zo iemand in onze club te hebben.

Naast het verwerken van het verdriet, kwam al vlug vanuit het bestuur de wens om Jefke jaarlijks op één of andere manier te herdenken. 

De 15 de augustus leek ons de gepaste datum om vanaf het jaar 2019 de “Jef Vandecruys classic” te rijden.

Een speciale rit die we vanaf dan elk jaar zouden rijden, met alle groepen samen, om zo niet alleen Jefke te gedenken maar ook om even stil te staan bij alle clubleden die we in de loop van de jaren zijn verloren.

In 2019 gooit de regen nog roet in het eten en 2020 is het COVID 19 dat ons verhinderd om onze rit te rijden.

Maar zoals iedereen weet wint de aanhouder en dit jaar hebben we dan voor de eerste maal onze classic kunnen rijden.

De rit ging richting Molenbeersel waar wij in café Molendorp konden genieten van een lekker broodje of een croque naar keuze.

De drank werd gesponsord door onze club zodat iedereen terug met goede moed en hernieuwde energie de resterende 50 km konden volmaken.

Zoals altijd kunnen we trots zijn op de goede organisatie, met  enerzijds de mooie rit, de kopmannen die weer puik werk leverde om iedereen weer veilig naar Zolder te loodsen en anderzijds de tussenstop waar de innerlijke mens op de gepaste en lekkere wijze werd versterkt.

Zo willen we iedereen laten weten dat we onze overleden clubleden nog lang niet vergeten zijn en kracht putten uit hun liefde voor onze club.

Tot zondag.

Joske Bruis

Back To Top