skip to Main Content
+32475907900 info@wtczolder.be

Zondag 9 mei 2021 : groep 2 – rit 13

9 mei, en de eerste rit dit jaar dat iedereen met korte broek klaar staat om erin te vliegen.

Gelukkig dat ik mijn zonnebril op heb want sommige benen doen pijn aan de ogen.

Parkings zijn meestal berucht om hun louche bezoekers die er illegale transacties doen.  Vandaag zien we zakjes met medicijnen verwisselen van eigenaar, zonder enige schroom, want er wordt aan de omstaanders gevraagd om de houdbaarheid van de producten te checken.

Vandaag zijn ook de weergoden een beetje de weg kwijt, want tussen de kwakkeldagen is het tijd voor een zwoele zondag met bijna 28 graden.

Er staat een pittige rit op het programma richting Tongeren.  Pittig, maar oooh zo mooi.  We slingeren tussen velden en weilanden, en we staan na iedere heuvel weer versteld van het mooie uitzicht.

In Vliermaal, tijdens de zoveelste beklimming, hebben Leon en Miel beslist om hun elektrisch aangedreven rijtuig tot het uiterste te testen en laten Tony niet zomaar voorbij zoeven.

Als ze boven komen volgen ze gewoon hun neus, en rijden vrolijk altijd maar rechtdoor.  Na een tijdje krijgen ze toch in het snuitje dat er iets niet klopt, nu duurt het toch wel heel lang eer ze de rest van de  wolfpack zien opdoemen.

De rest merkt al snel dat Jommeke en  Filiberke zijn vergeten af te draaien en na een telefoontje, en nadat een tweetal zich opofferen om de vermisten te gaan zoeken vinden we het tweetal terug.

Je zou denken dat ze zich zouden excuseren, maar nee, in plaats daarvan proberen ze de schuld in elkaars schoenen te schuiven.

Zo krijgt een mooie rit nog een verrassend einde.  Voltallig bereiken we Zolder.  Denk eraan, de volgende rit staan donderdag op het programma.

Tot donderdag.

Joske Bruis

Back To Top